A Zselic, a Crosskovácsi és a Bükk maratonok XCM Pro Tour néven új sorozatba szerveződtek a 2023 évtől.

Az oldalunkon elérhető a választható távok és a pontozás. A három távhoz a kialakult gyakorlat és érdeklődés figyelembevételével alakítottuk ki a korcsoportokat. Természetesen amennyiben változások következnek be a résztvevők számát tekintve, ezek hozhatnak a következő évektől több és esetleg kevesebb korcsoportot is.

A sorozatra a közös kedvezményes nevezést kettő idősávba tömörítettük, az első 2022. 12. 31-ig tartott, a második 2023. 01. 01-től 02.28-ig. Az XCM Pro Tour sorozat 2023 évi versenyeire külön-külön kell nevezni, a kedvezményes nevezési díjat a Nagy SE-nek kell utalni egyben, részletek a  nevezésnél olvashatók. Azok a versenyzők, akik külön-külön neveznek és fizetnek a Zselic, Crosskovácsi és Bükk maraton versenyekre a sorozatnak akkor lesznek a részese, ha a három versenyen elindulnak és legalább kettőt eredményesen fejezik be.

Az XCM PRO TOUR sorozat összetett értékelésébe a három versenyből legalább kettőt teljesítők kerülnek fel az összetett eredménylistára. A hosszú táv férfi és a közép táv női összetett győztese nyeri meg az XCM PRO TOUR bajnoki mezt. A sorozat összetett 1-3 helyezettjei kapnak meghívást az összetett díjátadóra, ahol érem és a győztesek serleg díjazásban is részesülnek.